Adobe CRe@tiVe SuiTe 3 Road Show

csicons.jpg

Adobe CRe@tiVe SuiTe 3 • Road Show

Hotel Nikko Kuala Lumpur

1st Aug 2007 • 2pm – 6pm

Aku meninggalkan kawasan parking dan menuju ke arah lif.. Ting!!.. pintu lif yg membawa aku ke permukaan bumi terbuka. Aku memandang sekeliling. Ramai jugak org, aku teruskan perjalanan ke aras 2 bangunan ini.

“Welcome sir, you came for adobe event?” sapa gadis india.. 🙂

“Yup”

“You may go to the registration counter over there.”

“So.. i got a free shirt today?” Aku cuba melawak

“Hihihi.. no sir.”

“Laa.. takde plak baju free yg cantik mcm seminar google kat pwtc masa pesta buku yg lepas.” Runggut aku di dalam hati..

Majlis sepatutnya berlangsung pd pukul 2.00pm tp sudah terlewat 20 minit.. aku menunggu bosan.. Akhirnya pintu dewan terbuka dan semua meluru masuk mencari posisi yg selesa. Majlis bermula dengan ucapan dari Adobe Marketing manager.. Beliau memperkenalkan produk terbaru CS3 dan bagaimana produk baru ni dapat memudah bakal penggunanya.. Pembentangan ini berlangsung dalam 30 min.

Kemudian disambung pula oleh Software Engineer Adobe. Beliau menunjukan cara-cara dan tool-tool tambahan yg ada dlm Illustrator dan Photoshop CS3. Part ni aku suka. Kesimpulannya, pembentangan beliau tidak begitu detail. Kerana beliau hanya bercakap 30 min shj.

Majlis disambung pula oleh seorg lg Software Engineer Adobe yg hanya akan mengupas penggunaan software terbaru On-Location (Video shot Clock). “I will tell u from Capture the moment until to output your work” kata beliau. Aku seronok jugak nak tau pasal video ni sebab, aku dan kawan-kawan ada rancangan nak buat short movie tak lama lagi. Melihat software terbaru ini aku menjadi kagum kerana ianya banyak membantu mereka-mereka yg bukan pro dalam bidang ni. Walau bagaimana pun software On location ini hanya ada dalam pakej production premium dan master colection.. Soo dlm pakej design kitaorg ni tal ade la software ni.. Mmm.. frust… Majlis selesai hampir pukul 6.00p.m.

Aku agak seronok petang tu, dapat belajar dan dpt la paperbeg free yg cantik.. chow..

Izwan

0 Responses to “Adobe CRe@tiVe SuiTe 3 Road Show”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: