Selera Kunang-Kunang

Assalammualaikum…

Haha.. lama dah tak update blog grafik ni. Alasan biasa… tim grafik sibuk memanjang. Apa khabar korang semua? Macamana puasa? Dah berapa hari korang tinggal puasa? Atau… baru berapa hari korang berpuasa?

Tak ada apa nak bagitau sangat. Cuma nak kongsi dengan semua tempat berbuka yang baru kami pegi. Rasanya ramai dah tau. Lebih-lebih lagi yang tinggal kat area Gombak-Melawati. Restoran Kunang-Kunang. Itu kot nama penuh dia. Makanan? Ok. Biasala… Nasi Goreng dalam RM8-RM10. Tempat… kelas jugak. Stail taman. Romantik. Kalau bawak bini atau awek… pergh… caree. Cumanya dalam bulan puasa ni kalau pegi situ cabaran puasa korang (yang lelaki) agak kuat sikit. Awek-awek yang datang bukak puasa kat situ dressing… tak hengatt… Apa la diaorang ni… Kekadang betul jugak aku rasa yang cabaran lelaki sekarang ni lebih dahsyat dari lelaki zaman nabi-nabi dulu. Hari tu kami pergi dengan geng editor PTS. (geng kitaorang jugak) Mat Jan, Ustaz Imran, Pak Ya (dear yaya), Iwan dan Hisham. Wanzu tak pegi. Biasala… komitmen dia agak meninggi sekarang ni. Nak dapat orang baru.

Ok lah. Pada sesapa yang nak try Kunang-Kunang… ia terletak berdekatan dengan simpang nak masuk Tol Gombak. Dari Taman Melati masuk ke Shell/Projet sebelum ke Gombak atau tol Gombak. www.kunangkunang.com.my

Selepas jam 9 malam ada persembahan nyanyian dari kumpulan yang terdiri dari otai-otai. Diaorag main lagu-lagu keroncong, zapin, melayu asli dan joget. Gempak gak brother-brother ni. Penyanyi diaorang perempuan. Suara merdu… Hanya dengan satu keyboard, satu gitar bass dan drum kit + gendang boleh main macam-macam lagu. Tapi paling aku layan sekali ialah lagu keroncong.. Kasih dari Hetty Koes Endang. ” kasih… dengarkanlah hati ku berkata, aku cinta kepada diri mu sayang… ” Layan….

kunang.jpg

2 Responses to “Selera Kunang-Kunang”


  1. 1 mka October 4, 2007 at 3:59 am

    kalau last minute baru nak bg tau, tu maknanya tak cukup korum la. mmg la x dpt join. huhu

  2. 2 iwan October 22, 2007 at 9:02 am

    sudah la mka.. kalau tak ajak marah.. ajak tak nak.. halusinasi betul!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: