PTS Graphic Terima Ahli Baru

Sudah hampir setengah tahun ptsgraphic tidak mengupdate blog. Selama itu juga telah banyak perkembangan dan peristiwa-peristiwa penting telah berlaku di unit Grafik mahupun PTS sendiri. Kisah sedih dan gembira dalam melayari kehidupan. Tentang manusia dan persekitaran. Ahh.. sungguh hebat gaya penulisan ini.

Tapi mari kita mulakan dengan kisah tentang kehadiran 2 orang ahli baru dalam unit Grafik. Mereka ialah saudara Zaidi dan saudara Aswadi a.k.a. Rambai @ Bai. Zaidi seorang lelaki yang pada mulanya nampak macam kudus tetapi sebenarnya tidak. Beliau sebelum ini bekerja di Hijjaz Record sebagai pereka grafik untuk kulit album. Sementara Bai pula pernah bekerja dengan beberapa syarikat penerbitan yang terkenal seperti Penerbitan Pelangi, Cerdik Publications dan Arus Intelek, walaupun beliau sendiri tiada siapa yang kenal sangat. Proses pengambilan mereka untuk menyertai PTSGraphic bukanlah semudah yang disangka. Sebelum ini ramai yang mencuba tetapi tidak berjaya. Kejayaan mereka ini mungkin disebabkan kesanggupan mereka membuat air 3 in 1 untuk orang-orang lama di sini. Tahniah.

Semoga kehadiran mereka di sini akan dapat melahirkan idea-idea yang lebih kreatif dan canggih dalam penghasilan kulit buku PTS di samping dapat memberi peluang kepada bos grafik untuk rileks dengan lebih aman.


  • Zaidi sedang berlakon menjadi rajin sementara Bai sedang berlakon jadi penat lepas buat kerja.

0 Responses to “PTS Graphic Terima Ahli Baru”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
April 2008
M T W T F S S
« Nov   May »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Flickr Photos

Blog Stats

  • 72,787 hits
Advertisements

%d bloggers like this: