PTSGraphic & PTSdotTV Dapat Tempat Baru

Bukan hanya mendapat ahli baru, malah unit Grafik kini sudah berpindah ke tempat baru. Disebabkan tidak dapat mengelak dari proses pembesaran, PTS terpaksa membuat perubahan untuk menempatkan beberapa unit ke sebuah lagi pejabat yang disewa di tingkat atas. Dan ini melibatkan unit Grafik dan PTSdotTV. Pejabat baru ini dilengkapi sebuah studio untuk sesi ‘photoshoot’ dan juga studio untuk rakaman video. Studio ini dilengkapi dengan beberapa peralatan lampu dan latarbelakang yang boleh diubah suai. Beberapa penggambaran penting telah berlaku di studio ini. Di antaranya ialah, wawancara bersama penulis-penulis PTS, Resisi Selamat Pagi Malaysia bersama Tuan Syed Munawar, Short Movie ‘Opera Angkasa dan Dunia Ini Sederhana Kecil dan beberapa lagi. Terlalu banyak untuk dinyatakan di sini.

“Walaupun agak terasing, tapi kami bahagia” jelas saudara Iwan bila ditanya tentang tempat baru unit Grafik. Menurut saudara Hisham pula… “Mungkin ini cara halus untuk menjauhkan kami dari rakan-rakan lain kerana kami ni selalu buat bising. Maklumlah… namanya pun studio rakaman.” Sambung beliau sambil melemparkan pandangan jauh melalui tingkap kaca bilik Grafik. Di luar sana ada sebuah sumber mata air yang jernih, membentuk telaga kecil namun cukup dalam, dengan ikan-ikan kecil dan kerikil-kerikil berwarna putih dan merah. Oh… sungguh tenang sekali pemandangan itu…. Err… maaf, itu sedutan dari novel Syahadat Cinta yang diterbitkan oleh PTS Litera.

Saudara Rambai dan Zaidi pula sedang sibuk menghias bilik Grafik yang baru ini dengan harapan dapat membeli jiwa Bosnya.

Advertisements

1 Response to “PTSGraphic & PTSdotTV Dapat Tempat Baru”


  1. 1 bahar April 21, 2008 at 4:21 pm

    Saya suka dengan wallpaper imac Zaidi

    Mengapa tidak diceritakan sekali?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: