Sentuhan-Sentuhan Zaidi

Contoh design kulit novel-kudus sentuhan Saudara Zaidi. Saudara Zaidi ialah lelaki Kelantan yang berwajah Jawa, kata Puan Ainon. Rambai pula lelaki berwajah Jawa sebab dia memang Jawa. Hidup JaWorld…

5 Responses to “Sentuhan-Sentuhan Zaidi”


  1. 2 muslimahcyber July 7, 2008 at 7:13 am

    camne plak lelaki kelantan bleh wajah jawa? orang jawa kelantan (JawaTan) ek?

  2. 3 Terfikir July 7, 2008 at 4:37 pm

    Erm . . . nak comment psl design tu actually . . . yg first tu (yg ade kepale laki) . . . tak terase feeling tema ‘surah-surah rindu’ . . . tak tau naper tapi biler tengok yg takde kepale mamat tu . . . terase mcm minah tu serius & ikhlas dalam pengharapan . . .

    anyway . . . mungkin sbb aku laki kot . . .

    just an opinion . . .

    Wassalam

  3. 4 Hisham July 7, 2008 at 7:11 pm

    Bukan JawaTan… tapi JANTAN…

  4. 5 de_pieces July 9, 2008 at 8:00 am

    saya nak komen dengan cover design sebelah kiri. Kalau dilihat pada segi kekemasan, memang kemas dan cantik. Cuma saya rasa, kalau wajah lelaki itu tiada, mungkin akan lebih menarik.

    Kebanyakan buku2 novel yang sedia ada terlalu ‘pack’ dengan titik fokus. Saya mencadangkan agar dikemudian hari, perbanyakkan kulit2 buku yang simple, ringkas dan kemas.

    Less is more…

    apapun, keep up the good work.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: