Senario Trafik Menjelang Malam..

Jumaat, menjelang malam, sewaktu melintasi jejantas yang menghubungkan Stesen LRT Kelana Jaya dengan Perhentian Bas/Teksi, saya sempat merakam senario lalu lintas di situ. Masih banyak kenderaan bermotor di lebuh raya, walaupun harga minyak naik hampir 2 bulan yang lalu. Sesak seperti biasa. Sesetengah daripada mereka sanggup bersesak-sesak menaiki LRT untuk mengurangkan kos perjalanan. Sesetengah lagi sanggup bersesak-sesak di tengah kesibukan trafik asalkan dapat menghirup udara sejuk dari penghawa dingin kenderaan sendiri. Walaubagaimanapun tujuan mereka sama, iaitu pulang ke rumah masing-masing setelah seharian berkerja..

(Maaf tidak banyak gambar yang sempat diambil disebabkan keadaan tangan yang tidak stabil disebabkan oleh perut yang belum diisi.)

Advertisements

1 Response to “Senario Trafik Menjelang Malam..”


  1. 1 caza July 22, 2008 at 4:45 am

    sy suka view dari atas jejantas tu. lagi2 time matahari turun. sebab macam damai sangat, di jalan raya kenderaan hiruk piruk bergegas mahu pulang, tapi di atas jejantas tu, kalau kita buang semua bunyi dan biarkan jiwa kita rasa damai senja, kita akan rasa sangat tenang.

    cinta saya di kelana jaya! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: